Dom Weselny "Pod Dębami" - Menu

Untitled document


MENU WESELA


danie I (jeden rodzaj do wyboru):

  • rosółz makaronem
  • krem brokułowy z grzankami
  • krem pieczarkowy

danie II (cztery rodzaje mięs do wyboru):

  • ziemniaki z koperkiem
  • kluski śląskie
  • schabowy panierowany
  • pierś z kurczaka faszerowana serem i szpinakiem
  • kotlet mielony
  • rolada wołowa w sosie
  • pieczeń wieprzowa
  • rolada schabowa faszerowana pieczarkami i serem
  • udko pieczone
  • bitki wołowe
  • klops faszerowany
  • trzy rodzaje surówek

zimna płyta (bez ograniczeń):

  • pasztet pieczony z żórawiną
  • schab faszerowany sliwką i morelą
  • boczek rolowany
  • karczek pieczony szpikowany czosnkiem
  • ryba po grecku
  • galaretka drobiowa
  • jajaka faszerowane w sosie tatarskim lub z kawiorem
  • śledź w oleju, w śmietanie, po senatorsku
  • sałatki (trzy rodzaje):
    • jarzynowa
    • gyros
    • w zędzonym kurczakiem
    • z szynką i serem
    • hawajska
    • z tuńczykiem
    • brokułowa
  • warzywa konserwowe
  • pieczywo

dania na ciepło (3 rodzaje do wyboru + bigos staropolski gratis)

  • barszcz z krokietem lub pasztecikiem
  • strogonof
  • flaczki
  • zupa węgierska
  • gulasz meksykański
  • gołąbki
  • udziec zbójnicki z kapusta lub ćwikłą

napoje zimne i gorące (bez ograniczeń)

 

 

MENU POPRAWINY


danie I:

  • żurek staropolski z jajkiem

danie II (porcja talerzowa):

  • udko pieczone
  • ziemniaki z koperkiem
  • bukiet surówek

zimne zakąski

zimne i gorące napoje